با تلاش محققان پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی: پاکسازی گودال پسماندهای نفتی شرکت ملی مناطق نفتخیز در خوزستان با استفاده از پودر میکروبی تجزیه کننده آلودگی نفتی انجام شد

با تلاش محققان پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی:

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی ،مهندس ابوالحسنی مدیر پروژه مذکور گفت:با توجه به موفقیت‌آمیز بودن پروژه «تصفیه پسماندهای کارخانه گِل حفاری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب» که در جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت به عنوان پروژه تحقیقاتی برتر انتخاب شد، به پیشنهاد کارفرمای پروژه، در سال ۱۳۹۵ پاک‌سازی یک گودال پسماند دیگر، حاوی بیش از ۵,۰۰۰ مترمکعب لجن‌های نفتی هوادیده و تغلیظ شده نیز به گروه میکروبیولوژی نفت این پژوهشکده پیشنهاد شد.

عضو هیات علمی گروه میکروبیولوژی نفت پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی،اظهار کرد: جهت بهبود روش اجرای پروژه و صرفه‌جویی در هزینه مصالح و تجهیزات مورد نیاز، از محصول جدید پژوهشکده با عنوان پودر میکروبی تجزیه‌کننده آلودگی‌های نفتی استفاده شد. روش کار به این صورت بود که پودر میکروبی تجزیه‌کننده آلودگی نفتی با نسبت معین و بطور یکنواخت به خاک آلوده اضافه و کاملا مخلوط شد. سپس در طول یک دوره دوماهه رطوبت خاک با تانکر آبپاش تامین شد تا باکتری‌های طبیعی تجزیه‌کننده هیدروکربن‌های نفتی موجود در پودر میکروبی فعال شوند و آلاینده‌های هیدروکربنی را تا بیش از ۹۰ درصد کاهش دهند.

وی ادامه داد: بررسی حجم و غلظت هیدروکربن‌های نفتی گودال پسماند نشان داد که جهت زیست‌پالایی پسماند آلوده به نفت مقدار ۸۰۰ کیلوگرم پودر میکروبی تجزیه‌کننده آلودگی نفتی مورد نیاز است. پودر میکروبی سپس به‌طور یکنواخت بر روی خاک آلوده به مواد نفتی حاصل از پسماندهای گل حفاری اضافه شد. با استفاده از این پودر میکروبی و در دوره دوماهه اجرای عملیات، هیدروکربن‌های نفتی خاک (TPH) به میزان بیش از  ۹۲% کاهش یافت و از متوسط ۲۲/۱۵% در پسماند اولیه در پایان ماه دوم به ۱۹/۱% رسید.