به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی: پیش رویداد “چالش ها و رویکردهای مدیریت پسماند در ایران” برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی، پیش رویداد ترویجی “چالش ها و رویکردهای مدیریت پسماند در ایران” با حضور دانشجویان، اساتید، فعالان محیط زیست و کارشناسان شهری در محل سالن شهید خوراکیان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

در این پیش رویداد که به همت شورای محیط زیست پاتوق سبز سازمان دانشجویان شهید بهشتی برگزار شد، ‎دکتر سعید متصدی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، دکتر منیره مجلسی استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وعضو کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در دوره سوم و مهندس مطلبی، نماینده شهردار منطقه ۱۷ تهران، حضور داشتند. در ابتدای برنامه دکتر متصدی به چالش های پیش روی مدیریت پسماند از جمله موازی کاری و فرد گرایی، عدم توانمندی در انجام کار تیمی، عدم آموزش نیروهای عمل‌گرا در دانشگاها، کنش‌گری بدون هدف و عدم تمرکز به موضوع اشاره و بیان کرد، وقتی تمام دنیا را بررسی می‌کنیم، اقتصاد به عنوان رکن اساسی برنامه‌های محیط زیستی است. وی با بیان اینکه پیوند بین محیط زیست و اقتصاد امروزه حرف اول را میزند افزود ما باید همواره در تولید، طراحی و تمام مراحل ساخت یک کالا، محیط زیست را در نظر داشته باشیم و محصولی تولید کنیم که کمترین میزان پسماند را داشته باشد. تولید محصولاتی که قابل تعمیر و استفاده چند باره باشد امروزه در اولویت است. توجه همه جانبه به محیط زیست در امر اقتصادی و تولید، مهمترین نکته درحفظ و پایداری محیط زیست است.

در ادامه خانم دکتر مجلسی به موضوع اجرائی نشدن قوانین در رابطه با تجاوز به محیط زیست اشاره کرده و از لزوم وجود و اجرای قوانین بازدارنده و اعمال جریمه در این باره صحبت به میان آورد و با بیان اینکه ما قوانین خوبی در این باره داریم افزود، انجام جرم برای بعضی لذت‌آور است. لذا با اعمال جریمه و قوانین محکم و اجرائی کردن آن، می‌توان با این امر مقابله کرد. بازنگری و اجرای قوانین و نظارت بر اجرائی شدن آن امر مهمی است که باید نیروهای متخصص برای این امور به کار گرفته شود. باید به این توانمندی برسیم که از طریق بازیافت زباله، انرژی تولید کنیم و مقدار دفع را به حداقل برسانیم. مصرف گرایی نیز مورد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. وی در انتها افزود، میتوانیم از همین امروز پیگیر مواردی مثل اصلاح بسته بندی و تولید پلاستیک باشیم و با بالا بردن مطالبات از تولید کنندگان، در راستای اصلاح این الگوها تلاش کنیم.

در ادامه دکتر مطلبی در رابطه با همکاری شهرداری منطقه ۱۷ در این رویداد و استفاده و حمایت از ایده‌های دانشجویان توضیح دادند. مهندس کاظمی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در رابطه با ماهیت استارتاپ‌ها توضیحاتی ارائه کرد و افزود در دانشگاه ها دانشجویانی هستند که نمی‌خواهند وارد فضاهای جدی شوند اما صاحب فکر و ایده‌های خلاقانه و ارزشمند هستند. نوآوری اجتماعی و فضای استارتاپ برای استفاده از همین پتانسیل‌ها ایجاد شده است. همچنین در ادامه این رویداد سوالات دانشجویان در زمینه موضوع برگزاری رویداد مطرح و سخنرانان برنامه به سوالات پاسخ دادند.

‎شایان ذکر است پیش رویداد مذکور سومین پیش رویداد ترویجی در جهت برگزاری رویداد اصلی نوآوری اجتماعی و کارآفرینی در حوزه پسماند و محیط زیست می باشد که دو پیش رویداد دیگر نیز در همین راستا در ۲۳ و ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ درپردیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

این پیش رویداد‌ها به عنوان مقدمه‌ای برای رویداد ترویجی «رویکرد‌های نوین در مدیریت پسماند شهری» می‌باشد که توسط سازمان دانشجویان و شهرداری منطقه ۱۷ در مرداد ماه سال۹۸ برگزار خواهد شد. اطلاعات بیشتر و نحوه حضور در این رویداد از طریق همین سایت isojd.ac.ir منتشر خواهد شد.